Fiets en wandelroutes

De Borkeld is een mooi stuk natuurgebied in en rond Markelo en Holten, dat bekend staat om zijn mooie wandel en fietsroutes en in het gedeelte van het natuurgebied de Borkeld, dat gelijk achter de camping ligt, bevinden zich diverse wandelroutes van verschillende afstanden.

Wandelnetwerk Twente

Het wandelnetwerk is een kwalitatief hoogwaardig en flexibel netwerk van wandelroutes in Twente en de daarbij behorende voorzieningen. Het biedt een veelvoud aan bestaande en nieuwe wandelroutes voor alle doelgroepen en kent een uniforme bewegwijzering die knooppunten met elkaar verbindt. Het doel is om de wandelmogelijkheden in het landelijk gebied van Twente te ontsluiten door het aanbrengen van meer structuur in het wandelaanbod.

Heel Twente is voorzien van het uitgekiende systeem van bewegwijzering dat honderden kilometers rondwandeling met elkaar verbindt. Het wandelnetwerk heeft 423 rondwandelingen. Zowel voor een ‘ommetje’ als een meerdaagse wandeltocht biedt het wandelnetwerk alle mogelijkheden. Er zijn al routes vanaf 3 kilometer die met een specifieke kleur zijn gemarkeerd. Onderweg is het mogelijk om bij een genummerd keuzepunt over te stappen op een andere route met een andere kleur. In totaal zijn er 1185 keuzepunten. Op die manier zijn routes eindeloos met elkaar te verbinden tot de gewenste afstand of het gewenste doel. Ook bestaande Lange-Afstand-Wandelpaden zijn in het netwerk verweven.

Fietsen in Twente           

De mooiste manier om van het Twentse landschap te genieten is op de fiets. Twente heeft een schitterende afwisselende natuur met landgoederen, weilanden, heuvels, heide, houtwallen, bossen en een rijk coulisselandschap. De combinatie van stad, grensstreek en platteland maakt Twente uniek. Je kunt zelf eindeloos routes maken met behulp van de knooppunten. Twente heeft als regio in Nederland een knooppuntennetwerk van maar liefst 1500 kilometer aan fietsroutes. De fietsroutekaarten zijn verkrijgbaar bij de Twentse VVV’s.

Via www.vvvtwente.nl kun je digitaal je eigen fietsroutes (met bezienswaardigheden) samenstellen. Daarnaast heeft Twente de primeur met de mooiste routes op je eigen mobiele telefoon, AbelLife. Middels een SD-kaartje in je mobiele telefoon word je genavigeerd langs de mooiste plekjes in Twente. Kijk voor meer informatie op www.AbelLife.nl.

.