In Markelo worden in de zomer veel leuke activiteiten georganiseerd voor u als toerist. Bijvoorbeeld schaapscheerderfeesten, een wielerronde, fiets 4 daagse, en braderieën.

In de Hof van Twente vind u ook meerdere kastelen en landhuizen waar verschillende fiets en autoroutes langs lopen. Voor nadere informatie over deze activiteiten verwijzen wij u graag naar de site van de VVV  Markelo.

 

 

De naam Markelo betekent bos ("lo") dat een afscheiding of grens ("mark") aangeeft. Het landschap is licht heuvelachtig tot een hoogte van ruim 40 meter.

Maar Markelo is meer.  Er zijn verscheidene bezienswaardigheden en het landschap leent zich voor een wandeling of een fietstocht. In het centrum van Markelo staat naast Markelo Tourist Info de museumboerderij Eungs Schöppe. In het centrum staat eveneens de in 1991 gerestaureerde korenmolen De Hoop uit 1836. Nabij Markelo liggen de kastelen Weldam en Wegdam.De plaats telt tientallen rijksmonumenten, waaronder boerderijen, bijgebouwen, havezaten en grafvelden.

U merkt het, er zijn heel veel redenen om uw vakantie of een paar dagen in deze omgeving door te brengen.

Bel direct voor een reservering