Markelo

Markelo is een dorp in Twente in de provincie Overijssel en het behoort tot de gemeente Hof van Twente. Markelo is een druk bezochte toeristenplaats. Er zijn verscheidene bezienswaardigheden en het landschap leent zich voor een wandeling of een fietstocht. In 2018 is de Twentse Wallen Wandeling verkozen tot mooiste wandeling van Nederland. 

Bel direct voor een reservering

 

 

Markelose Berg

Ten westen van het dorp ligt de Markelose Berg of Markelerberg. Op de top bevindt zich het Provinciaal Verzetsmonument Overijssel 1940-1945. Ongeveer vijf kilometer ten westen van het dorp staat een 148 meter hoge televisietoren, die dient als ondersteuning van de televisie- en radiozenders.

 

 

Natuurgebied de Borkeld

Ten noorden van Markelo ligt het ca. 600 hectare grote natuurgebied De Borkeld van Staatsbosbeheer. Dit gebied strekt zich uit tussen de plaatsen Markelo, Holten en Rijssen. Natuurgebied De Borkeld bestaat uit jong bos, grote heidevelden, leemkuilen, akkers, graslanden en zelfs een stukje hoogveen. De Borkeld is ook een archeologisch reservaat. 13.000 jaar geleden waren hier al jagers/verzamelaars actief.

 

 

Diepenheim

Ten zuidoosten van Markelo ligt het stadje Diepenheim. Diepenheim is een centrum voor beeldende kunst en staat bekend om de kastelen/havezaten. De plaats telt tientallen rijksmonumenten. Diepenheim heeft vanwege de pittoreske uitstraling veel aanloop van toeristen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden op het gebied van cultureel-historische erfgoed. De plaats wordt omringd door zes kastelen en watermolen Den Haller die al in de 12e eeuw wordt genoemd. De omgeving van de watermolen is een beschermd dorpsgebied.

Bel direct voor een reservering